flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у вбивстві мешканця с. Тихоновичі Сновського району Чернігівської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення застави

31 січня 2020, 22:39

Слідчим суддею Щорського районного суду Чернігівської області обрано запобіжний захід неповнолітньому підозрюваному, 2004 року народження та повнолітньому підозрюваному, 1997 року народження, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.12 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Відповідно до матеріалів клопотання, 28.01.2020, близько 21:00 години, неповнолітній підозрюваний 2004 року народження, за попередньою змовою з повнолітнім підозрюваним, 1997 року народження, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись на території Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства», в ході раптово виниклого конфлікту з потерпілим, нанесли останньому чисельні удари руками та ногами в область голови, після чого з місця вчинення злочину зникли, внаслідок чого потерпілий помер на місці.

Слідчим подано клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи те, що підозрювані підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, враховуючи наявність ризиків передбачених п.п. 1, 2, 3, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України,  слідчий суддя дійшов висновку про необхідність обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Щодо повнолітнього підозрюваного 29.01.2020 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

Щодо неповнолітнього підозрюваного 31.01.2020 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

Слід зауважити, що ухвали слідчого судді не набрали законної сили, оскільки можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п'яти днів з моменту її проголошення, а підозрюваними які  перебувають під вартою в той же строк з моменту вручення копії ухвали.

 

За повідомленням прес-служби суду