flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони

07 листопада 2018, 09:22

Вища рада правосуддя 30 жовтня 2018 року розглянула питання про затвердження Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони.

Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М. повідомив, що відповідно до статті 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (в редакції Закону України від 12 липня 2018 року № 2509-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд») підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

Згідно із частинами першою, другою статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.

Частиною другою статті 163 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.

Заслухавши Голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, керуючись статтею 163 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», Вища рада правосуддя ухвалила затвердити Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони (з техніко-юридичними правками).

  Джерело: ВРП