flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи про адміністративне правопорушення відносно мера нашого міста.

11 квітня 2014, 10:46

На 11 квітня 2014 року призначений розгляд  справи про адміністративне правопорушення,  передбаченого  ст.  172-7 КУпАП відносно мера нашого міста Зуба Романа Івановича.

Відповідно до протоколу, який надійшов до суду від заступника начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю  01.04.2014 року, Зуб Р.І. порушив вимоги щодо урегулювання конфлікту інтересів, передбачені ст.  14 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» : « особи, зазначені у п.1 та підпунктах « а», «б» пункту 2 частини першої статті 4 цього Закону, зобов»язані: 1) уживати заходів щодо недопущення будь-якої  можливості виникнення конфлікту інтересів; 2)невідкладно у письмовій формі повідомляти безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів».

Суть правопорушення складається з наступного. Зуб Р.І. з 08.06.12 року і по даний час, працюючи на посаді міського голови, має 7 ранг 4 категорії, є суб»єктом відповідальності за корупційні правопорушення, передбаченим підпунктом «в» пункту  1 частини першої ст. 4 ЗУ «Про засади запобіганню і протидії корупції». Не узгоджуючи свої рішення з сесією  Щорської міської ради,  Зуб Р.І. оцінив  свою службову діяльність у вересні та жовтні 2013 року як найбільш ефективною серед працівників виконкому Щорської міської ради, визначив собі премії в розмірі 45 та 45 відсотків ( найбільші за інші премії) середньомісячної заробітної  плати ( їх розмір становив 1367,36 грн. та 1435, 73 грн. відповідно) та підписав відповідні розпорядження № 41-К від 27.09.2013 року та № 44-к від 28.10.2013р.

Співробітники виконкому Щорської міської ради ( Москаленко В.В.,  Борсукова Н.В., Самолюк В.П.), які надавали інформацію щодо суми коштів, яку можна розподілити на виплату премій співробітникам та готували розпорядження про преміювання на підставі чернеткового проекту, зробленого Зубом Р.І. зазначили, що міський голова особисто сам визначав собі розміри премій, вказане питання на розгляд  сесії Щорської міської ради не виносилось. Серед працівників проводиться робота по роз»ясненню вимог антикорупційного законодавства.

Таким чином, старшим оперуповноваженим в ОВС відділу БКОЗ УСБУ в Чернігівській області, складений протокол № 7  від 31.03.2014 року відповідно до якого міський голова притягується до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно  повідомлення Щорської міської ради від 07.04.2014 № 03-06/256, яке надійшло на адресу суду до часу розгляду справи по суті,  Зуб Р.І. перебуває на лікарняному.

До відома зазначу, що ст. 172-7 КУпАП  « Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів» це: неповідомлення особою безпосереднього керівника у випадках, передбачених законом, про наявність конфлікту інтересів - тягне за собою накладення штрафу від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до примітки вказаної статті суб»єктом правопорушень є особи, зазначені у пункті 1, підпунктах « а», «б» пункту 2 частини першої ст. 4 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції»( особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування). Крім того, під конфліктом інтересів слід розуміти суперечність між особистими інтересами особи та службовими повноваженнями, наявність яких може вплинути на об»єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.