flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

09 липня 2014 року розглянута резонансна справа

11 липня 2014, 11:56

  Колегією суддів Щорського районного суду винесений обвинувальний вирок щодо П.О.О., Ш.Ю.І., які обвинувачувались у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 149, ч.1 ст. 263  КК України ( торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини вчинена організованою групою та незаконне зберігання боєприпасів).

Відповідно до вироку суду від 09.07.2014 року суд визнав винним  П.О.О. у вчиненні злочину, передбаченого ст. 263 ч. 1 КК України і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.  Визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 149 ч. 2 КК України і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією 1/2 частини особистого майна. На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів остаточно П.О.О. призначив покарання шляхом поглинення менш тяжкого покарання більш тяжким у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією 1/2 частини особистого майна.

Також визнав винним Ш.Ю. І. у вчиненні злочину, передбаченого ст. 263 ч. 1 КК України і призначив йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України – нижче від найнижчої межі, передбаченої санкцією закону, у вигляді позбавлення волі строком на 1 рік. Визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 149 ч. 2 КК України, і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5  років без конфіскації майна. На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів Ш.Ю.І. остаточно призначив покарання шляхом поглинення менш тяжкого покарання більш тяжким у вигляді позбавлення волі строком на 5 років  без конфіскації майна. Крім того, застосував до Ш. Ю.І. ст.ст. 75, 76 КК України і він звільнений від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 3 роки, з покладенням на нього ряду обов’язків.

На користь потерпілих частково задоволені їх позови про стягнення з засуджених матеріальної та моральної шкоди.

Запобіжний захід засудженим до вступу вироку в законну силу обраний  у виді особистого зобов»язання.

Вирок суду набирає чинності після закінчення строку для подання апеляційної скарги, яка подається протягом 30 днів з дня проголошення вироку.

Таким чином, П.О.О. та  Ш.Ю.І. визнані винними у торгівлі людьми або здійсненні іншої незаконної угоди, об»єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання боєприпасів.

Відповідно до Закону України « Про доступ до судових рішень» особи, які не брали участь у справі можуть ознайомитися з судовим рішенням у повному обсязі лише у разі, якщо воно безпосередньо стосується їхніх прав, свобод, інтересів чи обов»язків.  Для реалізації цього права особі потрібно звернутися до апарату Щорського районного суду з відповідною письмовою заявою, яка повинна містити обгрунтування, чому судове рішення безпосередньо стосується її прав, свобод чи інтересів.

 




Помічник голови суду  -  Савоста І.М