flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався розгляд справи відносно мера міста.

05 серпня 2014, 10:13

         18.06.2014 року від Чернігівської обласної  прокуратури надійшов обвинувальний акт відносно  службової  особи, яка займає відповідальне становище за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України.
         Дана справа призначена до розгляду у відкритому судовому засіданні на 18.07.2014 року.
         Для відома, ч.4 ст. 368 КК України : прийняття службовою особою пропозиції чи обіцянки надати їй або третій особі неправомірної  вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає  відповідальне становище.
         Відповідно до примітки статті: неправомірна вигода  в значному  розмірі вважається вигода, що в сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, у великому розмірі – така, що у двісті і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
         Службовими особами, які займають відповідальне становище є особи, посади яких згідно  із ст.. 25 Закону України « Про державну службу» віднесені до третьої, четвертої, п»ятої та шостої категорій, а також судді,прокурори, слідчі, керівники, заступники керівників органів державної влади або управління, органів місцевого самоврядування, їх структурних підрозділів та одиниць.
         Службовими особами, які займають особливо відповідальне становище,  є особи зазначені у ст. 9 Закону України « Про державну службу», та особи, посади яких згідно із ст. 25 Закону України « Про державну службу» віднесені до першої та другої категорій.