flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

08 серпня 2014 року розглянута справа щодо службової особи, яка займає відповідальне становище

14 серпня 2014, 12:30

          

  08.08.2014 року Щорським районним судом Чернігівської області розглянутий обвинувальний акт по кримінальному провадженню  стосовно службової особи, яка займає відповідальне становище ( ОСОБА ) за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України. 
Суд визнав доведеним, що  ОСОБА( обвинувачений) будучи обраним на позачергових виборах 27.05.2012 року головою міської ради,  будучи службовою особою органу місцевого самоврядування 4 категорії 7 рангу, яка займає  відповідальне становище,  наділений організаційно - розпорядчими та адміністративно-господарчими функціями з використанням наданого йому службового становища  17.03.2014 року одержав неправомірну вигоду в  особливо великих розмірах (18 тис.грн) для себе за  вчинення в інтересах Особи 2 такої вигоди за  сприяння у визначенні місця розташування тимчасового майданчика для сортування відходів на території полігону твердих побутових відходів.
Таким чином, суд визнав ОСОБУ винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбачениого ч. 4 ст. 368 КК України та   із застосуванням ст.69 КК України призначив йому покарання 2 (два) роки   позбавлення волі без конфіскації майна  і з  позбавленням права обіймати посади,  пов"язані  з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно- господарських функцій строком на 1(один) рік.
На підставі ст. 54 КК України, позбавлено ОСОБУ  7 рангу   посадової особи органу місцевого самоврядування.                    
 На підставі ст. 75 КК України ОСОБУ   звільнено від відбування  основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1(один) рік
Запобіжний захід не обирався.
Вирок суду набирає чинності після закінчення строку для подання апеляційної скарги, яка подається протягом 30 днів з дня проголошення вироку.
На даний час апеляційні скарги на вирок суду не надходили.