flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ ПОСТАВЛЕНО ОСТАТОЧНУ КРАПКУ

22 липня 2024, 09:53

Постановою Верхового Суду колегії суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду від 02 липня 2024 року вирок Чернігівського апеляційного суду від 19 грудня 2023 року у кримінальному провадженні №12021270290000379 залишено без зміни, а касаційну скаргу захисника – без задоволення.

Так, вироком Щорського районного суду Чернігівської області від 28 вересня 2023 року жительку Сновської ОТГ визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК, та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік. На підставі ст. 75 КК її звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки та покладено на неї обов’язки, передбачені п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України.

Вироком Чернігівського апеляційного суду від 19 грудня 2023 року вирок місцевого суду щодо жительки Сновської ОТГ  в частині призначеного покарання та звільнення від його відбування на підставі ст. 75 КК скасовано. Призначено останній за ч. 2 ст. 286 КК покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. В решті вирок місцевого суду залишено без змін.

Судами попередніх інстанцій її визнано винуватою в тому, що вона 04 серпня 2021 року керуючи технічно справним автомобілем на перехресті вулиць Сновської та Архітектурної у місті Сновськ Корюківського району Чернігівської області, рухаючись по другорядній дорозі та наближаючись до нерегульованого перехрестя з головною дорогою, усупереч вимогам пп. «б» п. 2.3, п. 16.11 Правил дорожнього руху України (далі – ПДР) та вказівкам дорожнього знаку 2.1 «Дати дорогу» п. 33 «Дорожні знаки» Додатку 1 до ПДР, не переконалась у безпечності своїх дій, не надала дорогу керованому потерпілим із пасажиром, технічно справному мотоциклу, який рухався по головній дорозі, що призвело до зіткнення керованого нею автомобіля з мотоциклом під керуванням потерпілого. У результаті ДТП потерпілі отримали тілесні ушкодження.

Пресслужба Щорського районного суду Чернігівської області наголошує на дотриманні Правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами! Необхідно бути обережними на дорогах, вибирати безпечну швидкість руху та враховувати дорожню обстановку. Пам’ятайте, Вас чекають вдома!