flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 листопада стартує тестування особистих якостей кандидатів до місцевих судів

08 листопада 2017, 14:33

13-19 листопада відбудеться анонімне тестування особистих морально-психологічних якостей та співбесіди з психологом кандидатів, що беруть участь у конкурсі до місцевих судів. Про це йдеться на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

 

Мова йде про тих кандидатів, які успішно склали анонімні тестування для перевірки рівня загальних теоретичних знань у сфері права та рівня володіння державною мовою.

 

Із графіком проведення тестування можна ознайомитися за цим посиланням.

 

Зазначимо, тестове завдання складається із тверджень та з варіантів відповідей, серед яких необхідно обрати ту, яка найбільше характеризує Вашу особистість. «Зразок завдання: «Я намагаюся завжди бути зайнятим»; варіанти відповідей: абсолютно неправдиво для мене; скоріше неправдиво для мене; ані правда, ані неправда; достатньо правдиво для мене; абсолютно правдиво для мене», – пояснили у ВККСУ.

 

Тестування триватиме три години (вулиця Богдана Хмельницького, 54), а співбесіда з психологом –1 година (вулиця Раїси Окіпної, 2).

 

Зазначимо, раніше ВККСУ прийняла рішення, що переможцями відбіркового іпиту стануть 700 осіб, які в сумі отримали 75 і більше балів за анонімне тестування для перевірки рівня загальних теоретичних знань у сфері права та 30 і більше балів за анонімне тестування для перевірки рівня володіння державною мовою і сума балів яких є найвищою порівняно з іншими кандидатами.

 

Джерело: Українське право