flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На судових сайтах встановлять спеціальні лічильники

29 липня 2013, 15:07

 

На судових сайтах встановлять спеціальні лічильники

 

Комунікація з громадянами через офіційні веб-сайти вже давно стала звичною для багатьох судів. Однак в установ немає інформації про те, які розділи цікавлять людей найбільше, які новини привернули увагу загалу, а які — ні. Саме тому, на думку членів Ради суддів загальних судів, для отримання більш повних та всебічних відомостей про відвідування веб-сайтів доречно встановити відповідні лічильники.

Завдяки лічильнику, який встановлено на сайті Державної судової адміністрації, можна довідатися, скільки відвідувачів заходили на ту чи іншу сторінку, кількість її переглядів з моменту створення сайту. Також завдяки розширеній статистиці, яка наразі доступна лише для внутрішнього використання, можна побачити топ-пятірку країн, з яких найчастіше заходили на сайт судової влади. Такий лічильник, на думку голови РСЗС Інни Отрош, був би дуже корисним для всіх судів загальної юрисдикції. Її позицію підтримали й інші члени ради, тому під час останнього засідання вони ухвалили рішення доручити ДСАУ розробити та встановити відповідні лічильники на офіційних веб-сторінках.

Як повідомила кореспонденту «ЗіБ» керівник проекту «Електронний суд» Олександра Самборська, планується саме введення лічильників з розширеною статистикою. Хоча й зараз у деяких судах такі нововведення вже є, однак вони були впроваджені за ініціативою їх керівництва. Організоване встановлення лічильників відбудеться, за словами О.Самборської, після надходження відповідних розпоряджень до ДСАУ.

Представник проекту під час засідання РСЗС надала інформацію про те, наскільки активно обителі Феміди наповнювали офіційні веб-сайти протягом останнього місяця. Так, відповідно до проведеного моніторингу, найкраще наповнювались сайти: Кодимського районного суду Одеської області, Люботинського міського суду Харківської області, Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Водночас донині ще залишається 34 суди, які зовсім не наповнюють власні веб-сторінки. Для порівняння: станом на 1 травня цього року таких установ було 136. РСЗС закликала керівників судів більш відповідально підійти до роботи з сайтами й слідкувати за оновленням інформації на них. Більш детально про інші питання, які ухвалили члени Ради, — читайте в наступному номері газети  "Закон і Бізнес".