flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Повідомлення про випадки надсилання громадянам фальшивих судових документів.

03 квітня 2019, 09:52

Щорський районний суд Чернігівської області застерігає учасників судових процесів та усіх інших громадян від «потрапляння до рук шахраїв», які надсилають фальшиві судові документи.

Неодноразово про випадки надсилання громадянам фальшивих судових документів заявляли суди інших областей.

Так на початку 2019 року двум громадянам на адресу їх проживання надійшла повістка про виклик до Щорського районного суду Чернігівської області у цивільній справі за позовом банківської установи про стягнення боргів за кредитним договором із роз’ясненням-пропозицією по позасудовому врегулюванню спору зі сплатою коштів на рахунок відповідного банку.

Особливо слід зауважити на тому, що відомості про пред’явлення позову до Щорського районного суду Чернігівської області, номер справи, інші дані  є видуманими і такими, що не відповідають дійсності, оскільки така справа за позовом банківської установи до місцевого суду не надходила і в його провадженні не перебувала і не перебуває.

Тому рекомендуємо учасникам судових процесів та громадянам, яким надійдуть такі листи із судовими повістками і роз’ясненнями до них, відразу перевіряти таку інформацію і при фактичній наявності ознак шахрайства, повідомляти правоохоронні органи для відповідного реагування.

Окремо роз’яснюємо, що кожний житель району, який має доступ до мережі Інтернет, може за лічені хвилини перевірити інформацію про надходження та рух будь-якої цивільної справи на офіційному сайті суду, зазначивши свої анкетні дані чи вказавши номер справи.

Для цього можна скористатися активним посиланням із офіційного сайту суду або на порталі «Судова влада України» знайти сайт Щорського районного суду Чернігівської області у закладці «Громадянам» завантажити закладки «Список автопризначенних справ, що надійшли вперше» або «Стан розгляду справ» та, заповнивши електронну форму, оперативно отримати актуальну інформацію.

Крім того, інформацію про надходження чи ненадходження позову до суду відвідувачі суду можуть отримати безпосередньо від працівників апарату суду у приміщенні установи, пред’явивши паспорт громадянина України чи інший документ, що посвідчує особу.