flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Введені нові ставки судового збору

23 жовтня 2013, 10:44

19 вересня 2013 року Верховна Рада України прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору (законопроект № 0973).

Законом передбачається внесення змін до Кпап та Закону про судовий збір - вводяться нові ставки судового збору у справах про адмінправопорушення та підвищуються окремі ставки судового збору, який справляється за подання до суду позовних та інших заяв, передбачених процесуальним законодавством.

Передбачено, що у разі винесення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, особою, на яку накладено стягнення, сплачується судовий збір, ставка якого встановлюється у розмірі 0,03 розміру мінімальної зарплати.

Також передбачено встановити диференційовану шкалу розміру ставки судового збору, яка справляється за подання до суду позовної заяви про відшкодування моральної шкоди. Розмір ставки судового збору ставиться у пряму залежність від розміру ціни позову.

Крім того, Законом вводиться судовий збір за подання до господарського суду заяв кредиторів про порушення справ про банкрутство, а також заяв кредиторів, які звертаються з майновими вимогами до боржника після оголошення про порушення справи про банкрутство.

 

З повним текстом Закону України "Про судовий збір" зі зміна можна ознайомитись тут zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3674-17