flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Законом посилюється адміністративна відповідальність за порушення ПДР.

21 листопада 2013, 09:28

19.11.2013р. народні депутати на вечірньому засіданні парламенту прийняли Закон (законопроект № 0890) про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані сп'яніння. Законом посилюється адміністративна відповідальність за порушення Правил дорожнього руху, зокрема, суттєво збільшено розмір штрафів.

 

Абзац другий частини першої статті 130 КпАП викладено в редакції, згідно з якою керування ТЗ особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування ТЗ особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а також відмова особи, яка керує ТЗ, від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою: накладення штрафу на водіїв від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,4 тис. - 5,9 тис. грн) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років, або адмінарешт на строк від 7 до 10 діб; на інших осіб - накладення штрафу від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів або адмінарешт на строк від 7 до 10 діб.

 

Згідно із Законом, повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою статті 130 Купап, що тягне за собою покарання для водіїв у вигляді позбавлення права керування ТЗ на строк від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, або адміністративний арешт на строк від 10 до 50 діб з оплатним вилученням ТЗ або без такого.