flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення колективу Щорського районного суду з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів 23 листопада 2013 року

22 листопада 2013, 16:03

ШАНОВНІ   ГРОМАДЯНИ!

 

Страшні тридцяті роки ХХ ст..! Людям довелося пройти через зраду країни і близьких, злидні й постійний страх. Жахливо, що за гаслом «Наздоженемо і переженемо» стояла смерть мільйонів. Села стали експериментальною зоною. Це був експеримент за право на життя українського народу. Жили за законом джунглів: виживає найсильніший. У світі немає іншої такої країни, де кожний метр землі покритий безіменними могилами.

 Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни.

 Голод 1933-го чорніє великою плямою на демографічній карті України, втрат від цього ще не вдалося повернути – ні матеріальних, ні тим більше людських. Кажуть, коли пізнаєш краплю, можеш довідатися про будову океану. В цьому є свій сенс, І тому я висловлю, напевне, віру кожного, говорячи словами О. Міщенка: « Мертвим нікому довіритися, крім живих, - і нам треба так жити тепер, щоб смерть наших людей була виправдана щасливою і вільною долею нашого народу, і тим була виправдана їх погибель».

 Колектив Щорського районного суду просить кожного громадянина 23 листопада 2013 року запалити свічки пам'яті, і пом'янути всіх померлих, в роки голодомору хвилиною мовчання.